7 Syawal


Sambung cerita lagi aku yang tadi. Korang dah baca post aku sebelum post yang ni ?
Hmm, dah ? okay, bagus. Kalau yang belum baca tuu korang boleh click sini.
Pukul 1 a.m. tuu menunjukkan dah pagi kan so family aku tidur pukul 1 lebih tuu.
Aku tidur sekejap je. Itu pun asyik tersedar je. Macam tak lena nak tidur.

Erm, tidur tidur tetibe handphone aku berbunyi pukul 7 pagi.
Aku tengok siapa. Tengok handphone tengah mamai mamai tuu. Hmm, mata karbu sebab baru bangun tidur. Tengok betul si teeettt call. Teeettt cakap yang teeettt nak beraya rumah aku then aku cakap kat teeett yang aku sekarang bukan ada kat rumah. Teetttt tanya aku yang aku kat mana. Aku cakap laa yang aku kat Kuala Selangor. Hmm, cakap lagi tengah mamai mamai tuu. Teett tanya buat apa kat Kuala selangor. Aku cakap beraya rumah saudara aku. Erm, lepas tuu teettt  cakap ohh, tapelaa. Aku pun cakap laa lain kali jelaa awak beraya rumah kita ea. Hehehe, terus letak phone.

Dah letak phone tuu. Aku terus tak boleh tidur sebab teettt call aku and kat luar cousin cousin aku yang lain dah bangun. Riuh rendah kat luar. Bayangkan dalam satu rumah tuu. Lima keluarga berkumpul. Tak gilaaa ramai pulak dengan anak anak lagi and cucu cicik lagi. Dzzz
Aku bangun tak buat apa apa. Just berborak dengan cousin je. Hmm
Borak borak. Matahari pun dah terbit. Lepas tuuu cousin cousin aku semua dah start pergi mandi.
Aku and cousin yang lain sementara tunggu giliran nak mandi. Nak tahu buat apa ?
Hehehe, kitaorang menyanyi sama sama tau. Best ! syok gilaaa. Aku ada rakam. Huhu


video
Ni lagu Najwa latiff  with guitar - Kosong.


video
Lagu Najwa Latiff with guitar and piano - Kosong


video
Set fire to the rain with piano cover by dayah.
Sorry, aku rakam video ni mengereng so kepala korang kena ikuut jugak. Haha :D

Ok, macam ni laa kitaorang time menunggu giliran nak mandi. Hehehe
Hmmm, habis lagu set fire to the rain. Aku tak mandi lagi. Masih ada orang mandi lagi. 
Ish ! tunggu lama gilaaa. Diaorang mandi lama laaa.

Hmm, tunggu tunggu sampai diaorang dah siap and siap dapat bergambar lagi.
Aku pulak tak sempat lagi. Erm, sedih tak dapat amek gambar.
Aku belum mandi so tak dapat join diaorang amek gambar. Just tengok jelaaa.

Uncle Salleh, ayah dan Uncle Dollah. Hehe, nyanyi.

Berpasangan suami isteri. :)

Anak dan mak. Kak Linda and Aunty Masrah.

Nyanyi bersama Aunty Lasteri, Ayah dan Uncle Salleh.

Anak anak dara. 

Aku takde dalam gambar ni sebab time ni aku belum mandi lagi. Huhu

Tengok diaorang amek gambar jealous gilaaa wehhh.
Dengan aku yang tak dapat join lagi. Hmm, adik aku pun tak dapat join sebab dia pun belum mandi.
Ehh, kejap.  Tak silap aku time tuu adik aku yang mandi lepas dia mandi baru aku mandi.
Tunggu adik aku siap siap mandi. Akhirnya giliran aku pulak yang mandi. Yahoo !
Aku mandi mandi then siap siap pakai baju raya and make up segala bagai. 
Dah siap semua tuuu aku angkat barang masuk kereta.
Tengah nak masukkan barang dalam kereta. Boleh cousin aku tarik aku nak bergambar.
Haish, apelaaa diaorang ni. Tak sabar sabar nak amek gambar. Hehe, excited lettew. xDD

Kak Siti, Aku, Dayah And Ayu.


Ibu kepada anak anak. :)

Piwit ! awek cun. Ceyhh. haha. Perasan. xD

Nothing to say. -___-

Cousin cousin aku. Tak termasuk adik aku tuu.

Okay, lastly gambar satu keluarga yang besar tapi aku takde. 
Hmm, entah laa. Time tuu aku kat mana erk ? Dzz, aku pun lupa. Huahua :DD

Terbaikkk(Y)

Dah lepas amek gambar. Semua bergerak nak balik. 
Erm, tak. Masing masing ke arah yang nak dituju. Family aku tak balik lagi tapi family aku pergi sekinchan.
Pergi beraya rumah nenek belah ibu aku. Dzzz, aku tak kenal tapi nenek tuu kakak kepada nenek aku.
Hmm, sampai sekinchan family aku pergi rumah nenek dulu. Sampai rumah nenek.
Kitaorang salam tangan nenek lepas tuu makan kuih raya sikit. Tak lama tuu nenek ajak makan makanan selangor. Woo ! sedap tuu wehhh. 
Dah siap makan kitaorang lepak. Pehh ! kenyang gilaaa bafak ahhh.
Tengah kenyang kenyang tuuu, kitaorang amek gambar. Hehehe

My mom and me.

Adik aku.

Aku --> PEACE !

Aku dengan adik aku. *nampak macam pakwe makwe tak* hehehe

xDD

Hahaha, lawak kan kitaorang. Kayy, kita tahu tak lawak. Hmm, lepas amek gambar then ibu aku amek gambar dengan nenek pulak. Aku tak upload gambar sebab gambarnya kat tab ibu aku.
Dah siap amek gambar segala bagai, kitaorang singgah rumah pak angah pulak. Abg kepada nenek aku jugak. Sebelum balik dari nenek aku and adik aku amek gambar dulu. Ohh, yee. Gambar kat bawah ni aku pakai wedges lama aku. Masih elok lagi, aku pakai laa. Ni wedges kesayangan aku.



Aku pakai wedges kesayangan aku. xDD Caption-Sekinchan.

Aku dengan adik aku.
Ohhmaiiii, pendeknya aku. Dah pakai wedges pun tak boleh kalahkan adik aku. Huuhh

Adik aku ayu. Berjubah biru.


Siap amek gambar. Kitaorang gerak pergi rumah pak angah. Seronok time tuuu. Kitaorang amek gambar seperti berada di tepi pantai. Rumah nenek tuu dekat dengan laut so angin angin kencang lalu. Huhu
Sampai rumah pak angah, kitaorang singgah lama laa jugak. Tunggu pak angah. Pak angah takde time tuu so tunggu lama sikit. Borak borak dengan pak angah, amek gambar lepas tuu balik. Tak balik tapi pergi johor bahru pulak. Aku tak upload jugak gambar kat rumah pak angah sebab gambarnya kat dalam tab ibu aku.
Dah beraya rumah pak angah, aku ingat terus gerak pergi rumah maklong kat johor bahru rupanya tak. 
Hmm, ayah aku penat so kitaorang berpatah balik ke rumah aunty lasteri untuk berehat. Ayah aku nak berehat kejap supaya selamat drive ke johor bahru.

Kitaorang sekeluarga begerak pergi rumah maklong pukul 5 petang. 
Sampai johor bahru pukul 12 lebih. Mata dah ngantokk jugak time tuu tapi tahankan jelaaa.
Kak wana dengan Kak linda ada jugak time tuu beraya rumah maklong tapi diaorang tak tidur rumah maklong. Aku pulak tidur rumah maklong. Perjalanan jauh nak balik. Esok pagi baru balik.
Okay laa, sampai sini jelaa post aku.
Bubye. Assalammualaikum. 


























No comments: