Sakit Hati



Hai Blogger !
hmm, harini dengan semalam mood aku memang kurang baik.
nak tahu tk kenapa ? erm, tak perlu lah tahu ea.
masalah peribadi dan cuma aku dan seseorang je tahu.
hrm, korang bace kan ttitle aku tu.
ok, tahu kan ape maksud sakit hati.
kalau taktahu ape maksud sakit hati tktahu lah nk cakap.
bak pepatah orang kata hati kering betul lah. dzzz
dah lah, aku malas nak cakap banyak pasal perasaan aku.
aku cuma nak cakap kat orang tu.
kau ni memang takde kerja kan.
tak habis habis nak cerita pasal dia.
dia tu sape erk ? faham faham jela ea. kau tanye lah diri kau tu.
hrm, aku tahu lah kau ni seorang yang pendendam tapi perlu ke kau cerita pasal dia kat blog ?
perlu ke ha ? Err, aku rasa tak perlu sebab dia pun tak suke. 
ohhh, yea. aku tahu tu blog kau dan sukahati kau lah nak buat ape dengan blog kau tapi aku tak suka cara kau asyik cerita pasal dia je. kau ingat dia suka ke kau tulis pasal dia kat blog ni. dzzz, memang taklah.
dulu aku kena dengan dia sebab kau apatah lagi kau jugak yang kena nanti.
aku nak tanye kau lah. dulu aku gelar F tu dia dan sekarang apesal kau nak gelar F tu dia pulak.
kau cakap aku ni copycat. sekarang ni siapa yg copycat dude !
sebelum kau nak salahkan orang. cerminkan diri dulu.
kenapa ? kat rumah kau tkde cermin ea. 
meyh sini aku pinjamkan cermin aku kat kau baru kau tahu mane kesalahan kau.
hmm, aku sakit hati tahu tak ! kau nak ke aku buat mcam dulu tu. kau nak ke aku ulang lagi ?
nak ke ? hm, mestilah tak nak kan. sebab aku taknak buat orang sakit hati. aku taknak buat orang nangis dan aku taknak buat dose.
sekarang ni bukan aku yang cari nahas dengan kau tapi sebaliknya.
terang terang aku cakap dulu memang aku copy ape yang kau buat. sebab ape ? sebab aku taknak sakit hati.
kau cerita pasal dia kat blog. aku cerita jugak pasal dia kat blog sebab aku taknak sakit hati.
aku nak kau rasa jugak ape yang aku rasa. kita sama sama perempuan. masing masing ade perasaan.
kadang kadang aku sakit hati dengan ape yang kau buat.
aku ni takdelah baik mane pun. cuma Allah dan orang disekeliling kita je yang menilai.
diri sendiri tak boleh menilai. ini memang fakta.
kesabaran aku ade tahapnya wehh. kalau kesabaran aku dah tahap maximun memang tak teragak agak lah aku nak maki hamun dan nak face to face kat seseorang tu.
aku taknak masalah aku bertimbul. aku taknak buat masalah kat kau tapi kau yang buat masalah.
kau yang cari pasal sendiri. hm, baik baik aku taktahu pasal korang. terus aku jadi tahu.
dia dah cakap kat kau jangan cerita pasal dia kat blog tapi apesal kau tak makan saman jugak ha. 
sebab ape ? sebab kau nak buat aku sakit hati dengan cerita pasal dia kat blog. ok, bagus ! teruskan usaha kau untuk terus sakit kan hati aku.
dulu kau ngadu kat dia yang aku cerita pasal dia kat blog. kau sakit hati kan.
dan dia pun marah aku sebab aku cerita pasal dia kat blog.
bila dia dah marah aku pasal blog, aku terus stop cerita pasal dia.
dia pun dah marah kau tapi kau tetap dengan pendirian kau yang tak makan saman tu. entah sampai bila kau nak cerita pasal dia kat blog.
selama ni aku tak pernah sekasar bahasa dengan kau sampai macam ni sekali.
ni first time aku kasar bahasa dengan kau sebab aku dah tak tahan. kesabaran aku dah maximum.
aku kasar bahasa dengan kau pun cuma labelkan kau bitch je.
habis kau ? kau dah banyak buat aku sakit hati.
kau cakap aku ni pelacur lah, kau labelkan aku sundal lah. ahh ! macam macam lah kau buat aku.
hanya Allah je tahu betapa menderitanya aku.
aku maafkan ape yang kau buat kat aku.
selama ni kau cerita pasal dia. aku diamkan je. aku buat tak endah je ape yang kau buat kat aku.
aku tahu lah kau cantik. kau pandai. kau pandai bergaya.
aku ni ape je ade. simple je. tk pndai bergaya pun. hmm -,-
tapi tolong lah faham perasan orang wehh. tolong lah ! bukan terus menerus menyakitkan hati orang. bukan disebabkan aku yang kau jadi pendiam.
diri kau sendiri yang mengubahnya. jangan nak salahkan orang disekeliling kau la.
dah lah, aku harap lepas ni kau faham ape yang aku maksudkan.
aku tak suka marah marah orang dan aku tak suke maki hamun orang. itu semua bukan hobby aku.
semua tu bukan mendatangkan pahala pun, tapi mendatangkan dosa.
jangan salahkan diri orang lain kerana diri kau dah berubah.
aku taknak gaduh dengan kau. aku cuma nak discuss baik baik dengan kau je. :)

p/s : aku tak pernah benci kau. kau yang bencikan aku.

p/s : berubahlah untuk diri sendiri, bukan untuk orang lain. :)

p/s : terima kasih terus menerus sakitkan hati aku. aku hargainya. :-/


okay lah, bubye semua.
assalammualaikum. have a good day :D
















2 comments:

Trah Zain said...

sabar rina ea :D wpun sy xbrpe fhm ap yg rina tulis tu, tp sy tau, rina skang mmg duk sakit hati sgt, so sbr ea, smile (^______^)

btw, sy dh follow rina,,hehe

Aderina said...

Trah Zain hmm, yelaa. hanya boleh bersabar jela. :) okay, thanks !