Tart Nenas




Hai korang orang semua.
Hehehe, harini aku nak update post pasal malam tadi aku buat kuih raya.
Woo ! jadi tau aku buat kuih raya. Kekeke :D
Semalam aku tolong ibu aku buat kuih.
Aku cuma tolong chop je. Tak tolong buat tepungnya. Hehehe
Jujur aku cakap, aku ni mana pandai masak. Pandai masak pun sikit sikit je.
Tak sampai 100% aku pro dalam masakan. Hahaha, maybe 50% je.
Ermm, so pendekkan cerita. Nampak tak gambar kat atas tuu.
Okay, itu laa kuih buatan tangan aku semalam.
Huhhh, penat gilaaa. Aku dengan adik aku je yang buat kuih tu.
Aku tolong chop kuih yang adik aku tolong letak jem nenas kuih tuuu.
Kalau bakar kuih pulak berganti ganti. Kejap kejap aku, kejap kejap adik aku. 
Bekerjasama. Cepat laa siap kan. :D
Ibu aku tolong buat tepung lepas tuu ibu aku berehat.
Yelaaa kan, ibu aku tak masih tak sihat. Ibu aku masih demam lagi.
So, aku dengan adik aku tolong buat kuihnya. biarkan ibu aku berehat. Kita ni anak baik kan. Haha, perasan.
Hmm, nampak sedapkan kuih tart aku. Hehe, mestilaa sedap.
Korang nak rasa tak kuih raya aku ? haha, boleh. Jemput laaa beraya rumah aku kalau nak rasa kuih rayanya.
Hohoho, nampak menarik je kuihnya. Ada tart merah dan ada tart kuning. Sedapp tau !
Ibu aku suka makan kuih tart nenas. Kuih favourite ibu aku laaa sebab tuu ibu aku buat.
Dzzz, okayy laaa, aku dah takde idea lagi nak menaip. Harini otak aku tak memusing dengan cepat.
Macam siput siput kura kura pulak dahhh. Err, lagi pun aku sekarang ni tengah takde mood.
Erm, aku pun taktahu sebab apa aku takde mood. Huhh, jangan tanya aku kayyy.
Lastly, aku nak cakap good luck on your PMR for candidates PMR and good luck too on trial SPM for candidates SPM. PMR aku dah lalui nya. Tinggal SPM je sedang menunggu untuk tahun hadapan. Huhu
So sampai sini jela post aku. Lain kali aku update post lagi kayy.
Bubye, Assalammualaikum.


For you : Hmm, time kau couple dengan dia. Kau pun buat benda yang sama kat aku kan. 
Sampai aku nangis nangis dan aku pun faham kau pun ada nangis jugak sebab benda ni. Sama sama sedih.
So sekarang sama sama adil laa. Like what you say hidup ni bagaikan karma right. 
Err, papelaa. Aku pun malas nak ungkit kisah kisah lama lagi. Aku tak salah kan kau dalam hal ni.. 
Aku nak lupakan pasal benda ni. Btw, selamat hari raya jugak. 
Aku nak minta maaf if terkasar bahasa kat kau. 
Mohon ampun dari hujung rambut hingga hujung kaki dan aku pun jenis manusia bukannya boleh gembira kalau tengok orang lain sedih jugak :') Good luck PMR yang akan kau lalui tidak lama lagi.


P/s : Tadi aku tolong meng-edit blog adik angkat kesayangan aku tuu. Huhh, pening kepala aku nak ubah suai macam mana. Akhirnya, ni baru siap blog dia. Hehe :D
Btw, ni blog dia yang aku edit tu. Korang boleh blogwalking blog dia. Click here.






2 comments:

adibahfaizah said...

nak sebalang kuih tart tu :P hehe. puas taw cari. semua orang buat tart gulung jer =="

Aderina said...

Hehe, boleh. Jemput laa beraya rumah kalau nak kuih tart tuu. Huehue :DD